Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonal rekonstrukció

A Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonal (120-as számú) a transz-európai vasúti áruszállítási hálózat (IV. sz. európai vasúti korridor) része, országos törzshálózati vasúti pálya.

A 30,2 km hosszú, jelenleg egyvágányú vasúti pályaszakasz teljes rekonstrukciójához készültek az engedélyezési, kiviteli és tender tervek. A tervek megvalósulása esetén 160 km/ó engedélyezett sebességű és 225 kN tengelyterhelésre alkalmas kétvágányú villamosított pályaszakasz lesz. A vonalszakasz által érintett 3 állomás (Szabadkígyós, Kétegyháza és Lőkösháza) vasúti és útépítési tervei készültek el. Új elektronikus vonat-, és tolatóvágányutas biztosítóberendezés tervezésére került sor a 3 állomáson, és a csatlakozó nyílt-vonali szakaszokon. Kétegyháza és Lőkösháza állomásokon új perontetők és esőbeállók, valamint a jelenkori közlekedési, átszállási és utasáramlási igényeket kielégítő, új állomási előterek kialakításának megtervezése volt a feladat.

 

Beruházó: NIF Zrt.

Dátum: 2015-2018.

A tervező Konzorcium tagjai: Út-Teszt Mérnöki és Szolgáltató Kft. (Konzorciumvezető), Unitef’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., Út-, Vasúttervező Zrt.

 

Tervezők (Unitef’83): Herpai László projektvezető, Party Gábor felelős tervező, Prohászka Zsolt felelős tervező, Kertész Bence felelős tervező, Porpáczy László felelős tervező, Szűts Orsolya felelős tervező, Kojnok Alexandra felelős tervező.

áttekintő térkép
Kétegyháza felüljáró
Kétegyháza állomás