top of page
áttekintő
51 út 2
51 út 3
51 út 1
mksz
51. számú II.rendű főút M9-Baja közötti szakaszának rekonstrukciója, kerékpárút és Sükösd-Érsekcsanád elkerülő út

A tervezés keretében 22 km hosszú 11,5 tonnás teherbírásra alkalmas burkolatmegerősítés, mintegy 16 km önálló kerékpárút, valamint a Sükösd és Érsekcsanád települések átkelési szakaszainak tehermentesítését szolgáló 10,5 km hosszú elkerülő út engedélyezési, kiviteli és tender tervei készültek el. A tervezés elején döntéselőkészítő tanulmányban vizsgáltuk meg, hogy az elkerülő nyomvonal a településeket kelet vagy nyugati irányban kerülje el.

 

Az 51. sz. főút tervei úgy a rekonstrukciós, mint az elkerülő szakaszon a klasszikus 12,00 méter koronaszélességgel, 2 x 1, egyenként 3,50 méter széles forgalmi sávval készültek el. A kerékpárút közvetlenül a főpálya mellett, de attól fizikailag elválasztva került kialakításra.  3 új körforgalom és 4 híd tervezése tartozott feladatunkba.

 

Beruházó: NIF Zrt.

Dátum: 2020-2022.

 

Tervezők (Unitef’83): Herpai László projektvezető, Fülöp Zoltán felelős tervező, Törley Timea felelős tervező, Tomasovszki János felelős tervező, Beretka Krisztián felelős tervező, Zlinszky-Donát Eszter felelős tervező, Káposztás Zoltán felelős tervező

bottom of page