top of page
Unitef székház

Unitef székház

UNITEF irodaház

Engedélyezési és kiviteli tervek

 

A tervezett épület a Tétényi út – Bornemissza tér keresztezésében, több telek összevonásával létrehozott saroktelken helyezkedik el. Az L alakú épületegyüttes Bornemissza tér felőli épülettömege meglévő, emelet-ráépítéssel átalakításként, míg a sarok rész és a Tétényi út felőli szárny bővítésként, új épületként került kialakításra.

Az épület az itt elhelyezkedő cégek irodaigényét hivatott ellátni kulturált és magas színvonalú körülmények között mind esztétikumában, mind felszereltségében, biztosítva az átszervezések kapcsán könnyen átrendezhető egységek kialakítását, valamint a nagysebességű épületen belül adatátviteli rendszerek működését.

Az épület általánosan pince, földszint, 2 emelet, + beépített tetőtér felépítésű, szintenkénti vizes blokkokkal, és belső lifttel. A környezetben kialakult állapothoz igazodóan zárt-sorú beépítéssel bővített irodaház közel négyzet alakú telkén az épülettömegektől szerkezetileg független módon mélygarázs került elhelyezésre, a tervezés során a magasan elhelyezkedő talajvízszinthez is kellett alkalmazkodni.

Az épület fűtési, hűtési és villamos fogyasztása energiaigényének egy részét a 27 db fúrt kutas geotermikus föld hőszivattyúk és a 78 db fotovoltaikus napelemes energiahasznosító rendszerek biztosítják. Az épület fenntartható működtetéséhez ezért nélkülözhetetlen volt a meglévő épületszárnyak épületszerkezeti újragondolása.

Az épületnek a meglévő épületrészek geometriájának és funkcióinak figyelembe vételével egységes megjelenést terveztünk.

Felelős építész tervező: Szoják Balázs

Építész tervezők:Naszády Gábor, Harmath Tamás

Statikus tervező: Csikász Gábor

bottom of page